Aanleverspecificaties

Hoe lever ik mijn bestanden aan?

Drukkerij Imprimatur levert uw bestelling snel en scherp geprijsd. Dat kan echter alleen als de door u aangeleverde ontwerpbestanden aan de juiste specificaties voldoen.
Leest u onderstaande specificaties goed door, dat voorkomt vertraging en extra kosten.

Bestanden versturen naar Drukkerij Imprimatur

Neem dan contact met ons op via info@drukkerij-imprimatur of bel 0345 701148

Lever enkel de bestanden aan die nodig zijn voor het verwerken van uw opdracht, dus geen overbodige bestanden.

Bestandsformaten

U levert een PDF-bestand aan van uw ontwerp. Om u tijd en kosten te besparen, moet dit bestand voldoen aan de volgende punten:

 • Afhankelijk van uw drukwerk moet het ontwerp in CMYK-kleuren of PMS-kleuren zijn. Als u RGB-kleuren gebruikt, treedt er altijd een kleurverschil vanwege de omzetting naar CMYK. Let op: Internetafbeeldingen en software als Microsoft Office Word maken gebruik van RGB-kleuren.
 • Lettertypen (fonts) moet u opslaan als contouren/outline.
 • U gebruikt de afbeeldingsresolutie 300pdi voor flyers, A0 en Abri posters: 200 dpi.
 • Promotie- en zakelijk drukwerk hebben 3mm bleed/ afloop nodig.
 • Tekst dient minimaal 5mm van de rand van het document te staan.
 • Gebruik in de bestanden nooit elementen waarvan de kleur op 'overdruk*' staat, deze tekst valt weg op het uiteindelijke drukwerk.
 • Overdruk: Het gebruik van overdruk is af te raden als u full-colour drukwerk bestelt, gebruik dan liever transparantie of een gradatie van de gewenste kleur. Let bovendien goed op de volgende punten:
 • Controleer de pdf voordat u deze bij ons upload, door middel van de Overdruk preview en de Separation Preview in Adobe Acrobat 6 of de Overdruk preview in de Acrobat Reader 7 (gratis).
 • Controleer uw pdf, met een print, zet de Overdruk preview 'aan'.

Kleurverzadiging

Kleurverzadiging is een maat voor de zuiverheid van een kleur. De kleurverzadiging in uw ontwerp mag:

 • Niet meer dan 300% zijn. Anders ontstaan er vlekken in het drukwerk.
 • Niet minder zijn dan 20%. Anders neemt de zichtbaarheid af.
 • Bij alle express- en spoedopdrachten mag de kleurverzadiging maximaal 260% zijn. Dit vanwege de korte droogtijd van de offsetvellen.Tip: U kunt de kleurverzadiging eenvoudig berekenen door alle CMYK-waarden bij elkaar op te tellen.

Controle van bestanden

Standaard controleert Drukkerij Imprimatur uw aangeleverde bestanden op technische fouten. Dit betekent een controle op:

 • formaat
 • snijmarges

Mocht Drukkerij Imprimatur  technische fouten ontdekken in uw bestand, dan nemen we contact met u op. Samen met u bespreken we hoe de fout te verbeteren. Hiervoor rekenen wij 17,50 euro per kwartier (excl. BTW). Vooraf geven wij een kostenindicatie.
Let wel: Drukkerij Imprimatur verbetert geen inhoudelijke fouten zoals spelfouten. U, en niet Drukkerij imprimatur, bent verantwoordelijk voor de aanlevering en inhoud van uw bestanden.

Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor teleurstellend resultaat als gevolg van onjuist aangeleverde bestanden. Hierbij moet u denken aan taal en/of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, rasters, verlooptinten, etc.

Heeft u geen bestand of voldoet uw bestand niet aan de juiste technische eisen?

Onze ontwerpers geven vorm aan elke uiting van communicatie. Zij zoeken in hun aanpak nauwgezet aansluiting bij de behoeften van uw doelgroep. Het ontwerp wordt afgestemd op wat u wilt uitstralen en creëren een markant, consistent beeld van uw onderneming.

Onze kracht is het vermogen uw visie en doelstelling in alle verschijningsvormen van uw organisatie door te laten klinken: van handels- & reclamedrukwerk tot webdesign en van Word template tot outdoor reclame-uiting. Het resultaat is een sterke corporate identity waardoor u in de markt met overtuigingskracht kunt communiceren.

Wilt u meer informatie of een offerte voor grafische vormgeving? Bel dan nu 0345 701148 en wij helpen u graag verder.